Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-10-05

Ryggont = ryggfan

Den är inte bra än. Gjorde mitt specialutvecklade test i morse; Jag hoppade en gång. Ryggen gör nämligen inte ont hela tiden. Inte när jag lyfter barnen, inte när jag böjer mig och jag känner ingen smärta i ryggmuskulaturen. Tyvärr. Igår kunde jag stå med raka ben och böja mig framåt och sätta handflatorna i golvet. Så rörligheten i ryggen är inget besvär. Jag får bara ont om jag hoppar, springer eller böjer ner hakan mot bröstet och drar huvudet nedåt.
Detta gör ju att jag blir lite oroligare än om jag skulle känna smärtan i en specifik muskel. Muskler kan ju ändå återhämta sig relativt lätt.

Vi får se hur det blir med löpningen idag, jag provar nog några steg i kväll när barnen somnat. Får jag ont så vänder jag hem igen. Men jag vill ju gärna ut. Det är nästan lite extra skönt att springa sent på kvällen. Det är ju bara andra likasinnade galningar ute då.

3 kommentarer:

  1. Ett tips är att besöka en kiropraktor.
    Du har nog ett antal låsningar..

    SvaraRadera
  2. Om du ena veckan är topp tio på sm o andra veckan får så där ont av lite löpning så kan det nog vara dax med lite core träning.Låter mest som om du har en jävla obalans på musklerna av allt cyklande.

    SvaraRadera
  3. Känner igen det där onda (kniven,,) i svankryggen/ryggslutet vid löpning. Jag brukar få det när jag efter ett längre uppehåll kör igång med lite för mycket löpning.

    Ingen fara (om det nu är samma sak som jag får), när du väl blivit av med det kan du springa dygent runt utan att få ont igen.

    En sak som funkat för mig: Sätt dig på en stol med bena lätt isär, knäpp händerna bakom skallen/nacken, pressa ner hakan mot bröstet och böj dig samtidigt ner så huvudet hamnar mellan knäna. Rejält smärtsamt, men, men

    Detta har fungerat en gång, de andra gångerna var jag tvungen att avstå löpning 5-8 dagar. Sedan var det bara att löpa på.

    Patrik Moris, Borlänge CK

    SvaraRadera