Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-10-11

Bilder från Hackmora Bergslopp


Foto: Kristina Öijer.

Så stum som jag var idag... Jag har försökt komma på om jag någonsin varit så stum så länge på cykel någon gång. Men det har jag nog inte. I cykel får man oftast chansen att återhämta sig någon sekund på någon annans rulle om man blir stum. I löpning kan man inte åka snålskjuts på någon annan. När jag dragit på mig allt för mycket mjölksyra så var det ju bara att springa vidare. Fast jag ville börja gå, fler än en gång. Är inte så nöjd med mitt lopp. Men tiden (14.25) var ungefär vad jag hoppats på sedan en vecka tillbaka. 14.30 ger 5 min/km, så det var en gräns jag ville nå. Jag blev 24 av 51 fullföljande herrar, alltså på övre halvan i resultatlistan. Vilket jag också hoppats på. Men jag tror jag hade haft en lite bättre tid om jag använt mig av en fartstrategi, vilken fartstrategi som helst hade varit bättre än mitt genomförande idag. Det hade ju varit mycket klokare att gå in på första stigen tillsammans med jämnstarka, än att armbågas bort av duktiga löpare.
Men upp kom jag.
Folk låg på marken bakom mållinjen, så man fick kliva över dom för att ta sig förbi. Löpare som kom upp efter mig kastade sig på marken och några kröp på alla fyra bort. Det var en härlig syn för en självplågare som mig.

Här kommer ett gäng bilder av högsta kvalité. Alla är tagna av min kära fru, Ronya Öijer.

Vinnaren Erik Widing, tävlandes för Turebergs FK vann i stor stil och på nytt banrekord. 11.57 lyder det nya banrekordet. Tidigare bästa tid var 12.02. Erik vann i fjol Terräng-SM i klassen M22, så han får väl anses som en okej löpare.


Daniel Lundgren, också han tävlandes för Turebergs FK har en liten lucka till en grupp löpare med ca: 900 meter kvar till mål.


Mikael Kristensson Leksands OK, anför den grupp som jagar de båda Turebergslöparna. Mikael blev till slut just trea i loppet.


Sågmyralöparen Jimmie Johnsson, här skuggad av Domnarvets Simon Andersson i gul-orange outfit.


Storlöparen Tomas Sparr har ett likadant underställ som jag äger. Mitt är nog 25 år gammalt, minst. Tomas Sparr sprang 3000 meter hinder på OS i Barcelona 1992 och har tidigare vunnit Hackmora Bergslopp, då på tiden 12.41.


Clas Jansson, Kvarnsvedens Friidrott, hade fått mitt stora stilpris, om han bara haft shorts. Men ni ser ju själva; linne i +1, en vit och en svart handske och mustaschen på det. Riktigt synd på långbrallorna alltså. Hade varit en solklar vinnare annars.


Kändistätt foto. Rickard Tynell närmast kameran, Lars Bleckur (107) skuggar och någon meter bakom jagar Adam Steen.


Adam "Blondin-Adde" Steen i närbild.


Några spänstiga killar på väg upp mot en uppfriskande mugg vatten på toppen.


Robert Österling tog knappt i idag, som ni kan se. Robban som kommer gå över till en satsning på OS-grenen gång, med OS i Rio de Janeiro 2016 som långsiktigt mål.


Anders Backéus i vad som liknar en tempodräkt. Givetvis helrätt i alla situationer. Bakom honom skymtar en riktig löpare i blått, vitt, svart och rött. Se bara på spänsten i steget, den avslappnade stilen i kombination med den fokuserade blicken. Och löparlinnet. Klasslöpare ut i fingerspetsarna.


Friskis-kändisen, Stefan Carlsson, i röda byxor.


Här har vi en som är snabb, på att cykla. Jonatan Steen ställde av mig förra lördagen, när vi cyklade hem från testloppet och kränkte tydligen Robert Österling idag när de cyklade hem.


Damtrean, Ellinor Andersson tävlandes för Sågmyra SK.


Sara Jobs från Sågmyra SK blev 4:a.

6 kommentarer:

  1. OS i Barcelona 1996, där ser man..

    SvaraRadera
  2. Jag skojde bara. Är ju trött. Hacka inte på mig.. :)

    SvaraRadera
  3. Men allvarligt, vad har skidkillarna på sig när de springer? Låter du detta passera bara sådär helt okommenterat? ;-)

    SvaraRadera
  4. "Klasslöpare" ??? finns inga klasslöpare i baggyshorts.....dom där hör hemma när du ska åka wakeboard med kidsen....

    SvaraRadera
  5. Tack för att du la ut länken på SSKs hemsida så vi fick se dem/ Karolina

    SvaraRadera
  6. Ajajaj mina ögon blöder!
    Nu förstår jag varför jag inte springer, en sådan total avsaknad av stil.

    Men basketspelaren i blå/rött linne och vitt underställ var lite stilig ändå att bollen saknades.

    SvaraRadera