Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-17

MTB-hype

Jag har ju slutat elitsatsa nu. Men jag vill fortfarande se sporten blomstra igen. Att den får ett uppsving. Och nästa år, det blir början på en ny MTB-era. Det säger jag er. Och det var här ni läste det först. Kom ihåg det.
- Robert Österling har igår avslöjat det vi alla vetat länge. Han gör en satsning på MTB 2010, känns givetvis helfräscht.
- Fredrik Ericsson kommer nog inte vidare i proffslivet, och då tar han ett mellanår med MTB innan han satsar på triathlon ( ! ) 2011. Det tror jag.
- Andreas Svanebo ska satsa på MTB nästa år. Men det vet han kanske inte riktigt själv ännu. Så vi ropar inte hej riktigt än.
- Firma Wetterhall / Grönlund / Gustavsson borde nu inse att MTB är bästa valet för dem och därmed lägga ner smalhjulingsatsningen.
- Jag vet en till duktig landsvägscyklist som kommer "trappa ner", honom finner vi nog njutandes på en MTB nästa sommar.

Ni förstår ju själva. Nu vänder det. Vet ni fler som satsar på MTB 2010? Nya team? Nya satsningar? MTB är en mycket trevlig tränings och tävlingsform, dessutom slipper man dela prispengarna med andra.

5 kommentarer:

  1. Fredrik kommer att ses högt upp på resultatlistorna i svensk triathlon om han ger sig in där. i alla fall om man ser till hans cykling+löpning. men kan han simma?

    SvaraRadera
  2. Som triathlet och kompis med Fredrik kan jag hålla med Johan om att han kan bli farlig. Men det som från sidan kan te sig enkelt är desto svårare att göra. Cykel och triathlon är två helt olika idrotter även om cykel ingår och bara för att man kan cykla innebär inte det att man kan springa bra efter.

    SvaraRadera
  3. Självklart så är det två skilda idrotter, MEN om jag inte missminner mig så har Fredrik E redan gjort några försök i dualthlon. Huruvida han kan simma vet jag inte men han är definitivt inte dåligt tränad i överkroppen, och han vet hur man systematiskt bygger upp teknikträning.
    En annan cyklist som har kört dualthlon är Filip Tavell, jag tror han kom tvåa elr möjligen trea på SM i sprint...
    Jag väntar med spänning på nästa säsong!
    "Limp The Pimp"

    SvaraRadera
  4. Finnmarkstur vinnaren Jeppe Dahlström Kolmården MTB har lovat att träna lite MTB-träning till nästa säsong,det kan bli grejer det.

    SvaraRadera
  5. Det kan han behöva...

    SvaraRadera