Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-24

IKEA till Borlänge

I Stockholm rånas en värdedepå med hjälp av helikopter på bästa Hollywoodmanér. Här i Dalarna skall IKEA etablera sig, och det är den hetaste nyheten här just nu. I Borlänge har IKEA köpt tomt och allt pekar alltså på IKEA-etablering inom något år. Före dess skall riksvägen dras om en aning, för att passa IKEAs planer. Bara att dra om vägen beräknas kosta 40 miljoner, inga konstigheter. Tomten sålde ett av Borlänge kommun bildat bolag för 53 miljoner, samma bolag köpte tomten 2007 för 84 miljoner.
Det kostar alltså en hel del slantar för att få en jätte till byn. Men tanken är ju att det skall betala sig på lång sikt.

Helikopter-rånet då, vad tycker ni? Egentligen bör/får man väl inte säga sådant här. Men fy fasiken vad fränt. Imponerande. Vilka killar. Helikopter, sprängningar, säckar med pengar och poliser som bara kan se på. Ja, jäklar ja. Fint att det finns arbetslösa med lite go i. No more A-kassa för det gänget. Brottslighet skall givetvis inte uppmuntras, men jag kan ge mig fan på att även poliserna som utreder rånet somnar med ett léende på läpparna. För det här var ett riktigt jävla rån det.

Som ni kanske märker har jag inte cyklat idag. Det duggregnar också, så valet att stanna hemma var helt rätt. Nu är det dags att hämta hem huliganerna från dagis. På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar