Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-20

Fel på Google Analytics?

Jag använder Google Analytics för att läsa av trafiken på min blogg. Se vilka som länkar hit, från vilka sidor mina besökare kommer och vad man söker på för att hitta hit. Vilka länder och städer folk bor i som läser på min blogg, hur länge man stannar och hur många sidor man kollar innan man ger sig av. Ni hajar.
Brukar kolla den där statistiken mer än en gång per dag och besöker också sidor som länkar till min. De senaste dagarna har det plöstligt blivit färre besökare från andra sidor och dessutom färre sidor som länkar. En katastrof givetvis, om det inte vore för att det plötsligt ökat enormt med besökare som kommer direkt till min sida. Utan att ha gått via någon annans sida alltså.

Vad tror ni det beror på?
1. Google Analytics har fått spatt.
2. Något hundratal människor har de senaste dagarna beslutat sig för att lägga min sida som startsida eller favorit, för att slippa besöka andra sidor för att hitta hit.
3. Ärligt talat, vem fan bryr sig?

Vi kör ett test. Om alla länkar till min blogg idag, så ska jag se om länktrafiken ökar. Ni som lägger till länk till min blogg, skriv en kommentar här så länkar jag tillbaka vid ett senare tillfälle. Se så! Länka nu, ingen blogg är komplett utan länk hit.

2 kommentarer:

  1. Kan vara så att beslutet att trappa ned från Elitnivå till motionär gjort det mindre intressant att besöka bloggen? Jag tror många är intresserade av vad just Elitåkare håller på med.

    SvaraRadera
  2. Det tror jag också många vill läsa om. Men jag har lika många besökare nu som då. Fast de tycks komma direkt til sidan istället för via omvägar.

    SvaraRadera