Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-08

SM-banan

Skall snart ut och cykla SM-banan med Jens Westergren och Magnus Darvell. En SM-bana som jag inte tycker är någon tia. Eller ens en åtta. Ni som undrar vilka däck ni bör ha på SM kan välja ett par bra gräsdäck.
Jag försöker komma på någon svårighet på banan, men det enda jag kommer på är farten i utförskörningarna. Om man skulle tappa kontrollen där, så kan man ju slå sig rätt bra. Men annars finns inget på banan som är speciellt svårt. Och för att vara Falun så tycker jag inte att banan är speciellt kuperad heller. Visst. Alla småbackar kommer ju kännas mer när man är trött i benen. Men ändå. När SM precis hade börjat planeras så talades om en riktigt tuff SM-bana i stil med den jag gjorde till Falun Bike Week för ett par år sedan. Den här banan är betydligt lättare.
Lätta och flacka banor passar mig ju inte speciellt bra. Det är roligare med riktig MTB.

4 kommentarer:

  1. Känns som att jag kommer att trivas på banan, tekniskt kass som jag är. På SM i Huskvarna för ett par år sedan var banan tekniskt ganska enkel men nog tycker jag att jobbig nog ändå. Den ständiga frågan är ju hur svåra banorna skall var, SM är en sak eftersom ett mästerskap inte riktar sig till den stora massan men på övriga tävlingar är det inte lika självklart. Är målet med tävlingen att man skall få så många startande som möjligt och att dessa skall trivas eller skall man tillbaka till början av -90 då jag förstått att banorna (och cyklisterna...) var betydligt tuffare? Detta och om man skall köra ht eller fs tror jag aldig att det finns ett rätt svar på.

    SvaraRadera
  2. Du skriver bra gräsdäck. Vad menar du med det?

    SvaraRadera
  3. Om det är torrt under SM anser jag att man inte behöver mönstrade däck, utan helst snabba. Är det blött, som idag, behöver man däck med ganska bra riv i för att komma upp för hala backar och klara att svänga i hala svängar.

    SvaraRadera
  4. Löjligt med så lätt bana!

    Tur att man inte ens är i stan. Tacka vetja banan på FBW. Det var en bana för RIKTIGA män och kvinnor.

    Dags för Facebook-gruppen "Vi som vill att MTB SM-banan i Falun ska vara som den på Falu Bike Week och inte någon fjantig landsvägsbana eftersom det redan finns en sport som heter landsvägscykling och den har redan haft sitt SM"?

    SvaraRadera