Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-08

Skvalpa

Darvell kom inte. Skyllde på att han kände av någon fysisk sjukdom. Säkert ett desperat försök att mörka inför Mörksuggan bara. Ni undrar säkert vilka gubbarna var bakom Oscar och Jens på förra bilden. Det är Stefan Carlsson och Anders Lennartsson. Inga dåliga gubbar alltså. Först körde vi ett varv för att hitta runt. Sedan började det tokregna. Tydligen fanns det några (Jens...) som hade ambitioner att köra fort idag. Så träningstävlingliknande fartpass kördes i blötan. Så nu har jag testat banan med någon decimeter vatten på också. Mina bromsar blev ärligt talat skitdåliga. Ungefär som cantilever om jag skall överdriva en aning. Men det var två fingar på varje broms och full kraft för att få ner farten.
Jens hade lekstuga och Anders Lennartsson hängde så gott som med mig under det första varvet. Som nog också var hans enda varv. Jensa och jag körde två varv. Jag var bara nära att vurpa ett par gånger. Jens lyckades vurpa en och en halv gång. Det nya svåra är på förstaslingan. En stig med några smådrop som man visserligen lyfter cykeln i om man har fart. Men när det var blött och rötterna pekar åt alla möjliga håll så blev det lite knepigt ibland. Och en del genomslag. Men överlag är banan ganska lättåkt, även om gräset blev lite slirigt när det kom ett skyfall över det.

1:a varvet:
Tid: 17.36
Puls: 173 i snitt och 185 i max.
2:a varvet:
Tid: 18.24
Puls: 169 i snitt och 182 i max.

Såg nu på kartan över SM-banan att man skulle ta en sväng mot backhoppslandningen också. Banchef Lars-Åke Östlin tycks ha tänkt på allt. Och efter Dörnhillbiten så skulle vi under hästskotunneln och sedan upp mot klocktornet.

När jag kom hem och gick upp för trappen hörde jag ett skvalpande ljud från cykeln. Första tanken var; å nej, inte vatten i hjulen. Men jag insåg snabbt att det var i ramen. Och inte lite vatten heller. Ställde först cykeln på framhjulet och jag ställde den också på bakhjulet. Men inget rann ut. Så ställde jag den upp och ned och det forsade ut vatten och smuts. Och där vattnet kom ut kom det nog också in. Genom sadelstolpen som har ett stort hål högst upp mot sadeln. En tejpbit där är nog inte helt fel..

Pölen som blev efter att jag tömt ramen på vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar