Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-06

Kantvind


Gruppen som höll hela vägen hem på dagens etapp.
Jag har sagt det för men det tål att upprepas. Kantvind är som poesi. Det är så härligt att skåda när en klunga splittras upp i bitar. Kantvind och backar med offensiv åkning med de starkaste cyklisterna är det bästa som finns att se på. Klungspurter kommer längre ner på listan.
Idag var det 27 man som utgjorde huvudgruppen. Där var största vinnaren, förutom Mark Cavendish som vann, Lance Armstrong. Armstrong klättrade upp till tredje plats totalt i och med detta och har nu ett övertag på sin lagkamrat Contador.
Armstrong - Contador
1 - 1
Fabian Cancellara satt påpassligt med när det sprack av och utökade sin ledning från 18 till 33 sekunder. Team Columbia - HTC hade alla av lagets nio man med till en början, och sju var före klungan in i mål. Skil-Shimano var också med på noterna och fick med sex man i gruppen. Astana hade förutom Armstrong också Yaroslav Popovych och Haimar Zubeldia med. Astana avvaktade till en början då ju Contador missat tåget med cyklister. Men när de insåg att i stort sett alla favoriter till totalsegern inte var med, så började de hjälpa till för att få upp Armstrong till en bättre position totalt.
Nu är Armstrong trea, Contador fyra och Klöden sexa.

Grymkul etapp. Och undrar vad Mark Cavendish får av HTC (telefontillverkare) för att göra den segergesten. Det lär ju vara mer än bara en telefon iaf.

1 kommentar:

  1. HTC kanske kostar på med ett headset till telefonen också. Inte kan han väl få mer än så!? ;)

    SvaraRadera