Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-05

Bilder och kompletta resultat från Engelbrekt MTB / Kalas XC Challenge

Som jag nämnt så var det ett väldigt bra startfält i dagens tävling. Att jag skulle hamna bland prispengarna hade jag inga större förhoppningar om. När starten gick hade jag kanonben. Eller pigga ben snarare. De benen höll bra i ungefär en minut eller två. Sedan började det bli jobbigt och folk ville förbi.
Jag hamnade till slut runt åttonde eller nionde plats innan det stabiliserade sig där. Hamnade med Oscar Ekstam. Vi passerade först en vurpad Håkan Löfström och lyckades köra ikapp en sliten och uppgiven Mattias Nilsson. Tillsammans bildade vi förlorargruppen. Den med tidigt avhängda cyklister utan chans på toppresultat. Dessutom på placeringarna utanför pengaplatserna.
Vi harvade runt slutet av förstaslingan tillsammans, men ut på andraslingan var det en stigning där jag höjde farten och blev av med dem båda. Tänkte att det var bättre att kötta på för tränings skull, än att åka runt och tycka synd om oss. Mattias gav upp loppet helt och Oscar fick jag en ganska bra lucka på. En lucka som dock minskade under större delen av den andra slingan. Passande nog kom tävlingens andra backe när vi gick ut på tredjeslingan. Så Oscar hann aldrig ikapp utan jag kunde utöka min lucka ner till honom. Mot slutet av tredje och sista slingan såg jag honom några gånger igen. Men luckan var ganska stor och målet nära så jag kände mig inte riktigt hotad ändå.
En sjätteplats i detta hårda motstånd var nog allt jag kunde begära. Backarna kändes jättebra, mindre bra var dock min skogsåkning. Det saknas lite fart bland stenar och rötter kände jag. Det kommer nog snart tillbaka dock.
Banan i Norberg är ruskigt rolig med massor av härliga stigar med mycket sten och rötter. Härlig MTB-åkning när den är som bäst. Passar kanske inte mig jättebra, men det är roligt. Allt som saknas var väl egentligen några berg.


Mycket folk på plats. Och de klassiska Norbergs-burgarna ligger på grillen.


Attackställen markeras omsorgsfullt på uppvärmningen längs banan.


En jättebra mobilbild på startfältet.


Prispallen.

Kompletta resultat hittar ni här. Och ja, jag var väldigt långt efter.

1 kommentar:

  1. Blir tvungen att kommentera när du skriver om de hamburgarna. På SM förra året köpte jag en sådan men fick inte ens äta upp hela innan en kompis tog en bit, lånade pengar också för att köpa en egen. Måste vara ett bra betyg de. :)

    SvaraRadera