Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-24

Dagen idag, Falu 3-dagars

Ni vet när jag skrev att Ebbah hade börjat sova så bra om nätterna och att jag inte borde skriva det..? Redan den natten var det lite krångel. Sedan har det inte återgått till den fina nivån hon hade där ett tag. Igår vaknade hon(och jag..) halv sex. När Ronya och jag skulle gå och lägga oss igår så satt hon i sin säng. Det tog nog två timmar innan hon somnade om. Mellan oss, i vår säng. Imorse kvart över sex vaknade jag av att hon rörde på sig. Försökte få henne att komma till ro där, icke. La henne då i hennes säng i hopp om ro för henne, och oss. Icke. Gav henne en flaska välling i hopp på mirakel, men icke. Så vi gick upp. Vid åtta gick jag dock och vilade ögonen en stund. Klev upp nu strax innan 10.

Min största syssla idag är väl att jag ska vara funktionär på Falun 3-dagars. Är man med i en aktiv idrottsförening så får man räkna med lite jobb för klubben också. Och idag tjänar Falu CK lite pengar på att vara funktionärer på tävlingen. Det är ju tävling i tre dagar, som ni förhoppningsvis förstått. Idag är det lagtempo(!) och lördag och söndag ska vara Kermisdagar. Kermis är en tävlingsform som ofta körs i Holland och Belgien. Nästan lite som träningstävling, fast mycket mycket större. Skillnaden mot vanliga landsvägstävlingar är att man inte får köra i lag med någon. Alla mot alla alltså. Det brukar vara offensiva tävlingar med mycket attacker. Då man är var för sig kan man inte luta sig tillbaka mot något starkt lag.
Jag hoppas verkligen att det blir så, alla mot alla. Annars är ju hela poängen med Kermislopp i Sverige förstörd. Då kan vi kalla det linjelopp som vanligt igen.
Tyvärr kan man läsa denna klena formulering i tävlingarnas PM:
"Under Kermesloppen ber vi er cyklister att undvika att hjälpa varandra då detta inte är brukligt i Kermestävlingar utomlands. Det blir roligare för både cyklister och publik om vi hjälps åt med detta. "
Undvika att hjälpa varandra? Det är FÖRBJUDET att hjälpa varandra.
Och i Patrik Stenbergs blogg kan man läsa följande:
"I reglerna står det att lagkörning inte är tillåten i helgen, vi får väl se hur det blir med det"
Patrik kör för övrigt i ett av Sveriges starkaste lag, Team Cykelcity.
Om varken arrangören eller cyklisterna arbetar för att det blir alla mot alla, vilka ska då göra det? Ser jag några som lagkör på Kermisloppen så kommer jag kasta öl på dem. Allt i sann belgaranda.
Vet inte riktigt vad jag tycker om lagtempo blandat med Kermis(alla mot alla) i en tredagarstävling. Första dagen blir cyklisterna helt beroende av sitt lag, och efterföljande dagar ska man köra ensam mot alla andra för att få en bra platssiffra. Det borde väl kanske vara tre helt individuella etapper, tycker jag då.
Som en äkta tyckare.
Jag måste säga att jag tycker själv att jag var väldigt rutinerad och taktisk när sysslorna för helgen skulle delas ut. Jag sa direkt att jag kunde tänka mig att stå i serveringen. Fan, där har jag ju allt gott. Dessutom förhoppningsvis ett tak och kanske någon vägg, om det skulle blåsa eller regna en skvätt. Nu ska det nog vara sol hela helgen, men det kan vara skönt att stå i skuggan också när det nu blir några timmars arbete. I skuggan, vid godsakerna. Dessutom där man kan träffa lite folk också. Till skillnad mot att stå i en korsning någonstans i ödemarken med reflexväst och flagga i hand. Taktik!

I Eftermiddag skall jag vara i Sundborn från klockan 16 till sena kvällen. Utdragna tävlingar.. Tror nog att jag ska träna dit. Så vill ni växla några ord med mig, så finns jag där godsakerna finns. Funderade lite på att ta med mig datorn med mobila bredbandet. Ifall det finns lite tid att slå hjäl. Skulle ju kunna streama loppet via webcam också. Lagtempo livestream från en punkt. Underhållning när det är som bäst.

Ska försöka klämma in lite kvalletid med familjen innan jag överger dem för serveringen i Sundborn. Men nu sover Ebbah, Emily är i skolan och Filip och Ronya åkte just till stan. Kanske småbarnens farmor kikar förbi i kväll också när jag är borta. Oscar var här nyss och hämtade sina lyxiga dugast. De lägger han nog under kudden i natt så han kan sova till doften. För de doftar verkligen ljuvligt de där Dugastdäcken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar