Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-03-02

Tynell och Cykelvasan

Daniel Tynell brukar köra med en rejäl kolhydratuppladdning varje år inför Vasaloppet. Först äter han en en kolhydratfattig kost någon dag i kombination med hård träning. Sen mitt i Vasaloppsveckan börjar han smälla i sig kolhydrater igen. Inget Colting skulle rekommendera alltså. Att äta kolhydrater that is. Det fungerar ju bevisligen för Tynell. Men är det tack vare den uråldriga kolhydratuppladdningen eller är det andra faktorer som gör honom bäst just första söndagen i mars? Själv har jag aldrig provat en riktig kolhydratuppladdning, men det skulle faktiskt vara kul att testa. Dock har jag hört att det inte ska ge någon fysisk effekt. Vad tror ni om kolhydratuppladdning?

Appropå Vasaloppet, i år kommer vi cyklister ha ett eget lopp under Vasaloppets flagg. MTB-Vasan, eller Cykelvasan som loppet egentligen heter kommer bara kosta 950 kronor att anmäla sig till, om man anmäler sig före sista maj. Halva loppet blir i Vasaloppsspår, två mil asfalt och tre mil grusväg. Kanske Tynell blandar sig i toppstriden också där?
Mer info om Cykelvasan hittar ni; HÄR

7 kommentarer:

  1. 950 spänn???? hoppas det är bra priser, coh spurtpriser längs vägen.

    SvaraRadera
  2. Jag har kört med kolhydratuppladdning inför alla längre tävlingar där jag velat prestera, och det har fungerat för mig i varje fall!

    SvaraRadera
  3. 950 kr, som ett vanligt långlopp x 2 liksom :-( T

    SvaraRadera
  4. Anonym: Jämför med Vätternrundan eller stora långlopp i Norge så är det inte så dyrt. De vill väl dessutom konkurrera med Birkebeinerittet och då gäller det att kunna hålla lika bra kvalitet och med service som de har med.

    SvaraRadera
  5. 950spänn... Hoppas att långloppscupen och eliten bojkottar denna tävling. Eliten borde ha gratis start, dom utnyttjar ju inte kontrollerna som motionärerna gör, eliten har ju egen lagning.
    Nä inför gratis start för dom 50 bästa i långloppscupen, det skulle det vara på alla cuptävlingar. På det sättet kommer dom flesta av eliten.

    SvaraRadera
  6. Tror att de flesta som kör högaktningsfullt skiter i om eliten cyklar eller ej

    SvaraRadera
  7. Hade eliten inte kört Vasaloppet hade det inte funnits idag

    SvaraRadera