Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-03-18

Twitter

Det här med Twitter, kan någon förklara grejen med Twitter för mig. Alltså varför man väljer att twittra. För er som inte vet, är Twitter en mikroblogg där varje inlägg får vara max 140 tecken. Alltså en blogg utan utsvävningar och förklaringar. Bara en eller ett par korta meningar där man skriver vad man gör.
Jag tror många skaffar twitter bara för att ha just en twitter, för annars hade man väl skaffat en blogg? Men nu är det ju inne med Twitter så det är klart, är man en död fisk så följer man strömmen. En vanlig blogg har ju allt Twitter har, fast man kan välja att skriva långa inglägg också.
Eller har jag missat någon viktig funktion hos Twitter som inte finns hos andra portaler? Jag är tveksam. Sedan skrattar jag lite extra när jag ser någon svenne sitta och twittra på engelska. Så internationella är de faktiskt inte. Som att jag skulle börja blogga på engelska för att jag har 5-6 engelstalande besökare per dag..

1 kommentar:

  1. Nej, jag har inte heller fattat grejen. Försökte följa Lance's twittrande ett tag och det var väl roligt ibland men också ganska tråkigt. Det var inlägg som "sitting here with Mike from Nike, they have some really cool stuff coming out". Typ.

    Sen det där med engelska. En anledning till den begränsade läskretsen från engelsspråkiga länder är väl att du bloggar på svenska. Men jag håller också med, jag försökte variera med några inlägg på engelska men kom sen på - varför då.

    SvaraRadera