Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-02-08

Snö: check!


Vi hade inte lite snö igår, i natt har det kommit 14 fräscha centimeter extra puder. Grymt skoj för alla som ska köra distans idag. Kan bli lite åt det tuffa hållet. Det brukar alltid komma mycket mer snö utanför stan dessutom. Naturen blir väldigt vacker i riktig vinterskrud.
All snö innebär ju tyvärr att mindre vägar blir omöjliga att cykla på. Alltså tvingas cyklisterna träna på mer trafikerade vägar. Av någon skön anledning blir en del bilister mer aggressiva i trafiken desto sämre förhållanden det är ute på vägarna. Istället för att visa mer hänsyn och tänka på att det är betydligt svårare att framföra en cykel på ett säkert sätt när det är massa snö på vägen, så riskerar dem gärna något liv för att visa vad de tycker om konkurrens på vägen. Det är lätt att vara tuff när man sitter skyddad i ett och ett halvt ton plåt. Något som slår mig, är hur provocerade en del bilister verkar känna sig av oss tunnisar. Tro mig, 65 kilo cyklist vill verkligen inte provocera 1500 kilo plåt som färdas i 90 km/h.
Vi kanske ser säkra ut på våra cyklar, men en liten grop i vägen, kast på någon iskant eller att man snuddar vid framförvarande bakhjul räcker för att skicka en cyklist mitt ut i körfältet. Om alla förstod att cyklister behöver en vingelmån på minst en och en halv meter skulle vi nog slippa alla tuffa bilister, som blåser förbi i 90 bara någon decimeter från våra oskyddade armbågar.
Visa varandra kärlek!

5 kommentarer:

  1. Sedan har vi lastbilsförare med dubbla släp som "tutar", om de vill varna mig eller "Heja" låter jag vara osagt. Tippar dock på det första. Visst jag ska akta så inte jag kör in i ditt släp...

    SvaraRadera
  2. Med all snö och uppenbarligt farliga vägar... Kör ni ingen alternativ träning i Falun? T ex skidor? Borde väl passa ganska bra och ge en hel del VO2 träning även om det inte är helt muskelspecifikt?
    Sen är det ju vidunderligt vackert i en TYST skog full av snö...
    Själv körde jag 322 varv på Bosöns löparbana idag - i kortbyxor och en snitttemperatur på 19 plusgrader!

    SvaraRadera
  3. Öhhh, och det tänker du på nu. Efter kraschen. Verkar som att denna fått dig att tänka iaf ;)
    Förresten vilken krasch med bilar, i ordningen, var din senaste?

    Joachim: Många cyklister kör alternativt här uppe. Vissa älskar skidor och andra skridskor. Vissa älskar att bara cykla.
    Sedan finns det ju massor med andra alternativ också. Men de ovan är populärast.

    SvaraRadera
  4. Kanske skulle ha en sån där käck "kör-ej-för-nära-flagga" ut från cykeln? Om det går att fästa den någonstans förstås..

    SvaraRadera