Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-07

En sista nostalgisväng innan läggdags.

Eller tja, läggdags har det varit länge nu.
Men dagens inlägg har nog varit populära, kanske främst hos dom som är äldre än mig. Jag gillar gamla foton. Dom senaste blogginläggens bilder är från en fotobok med Falu-foton från 1950-2008.
I kväll har jag fått ett par mejl från bloggläsare, en bidrog med intressant information. Jag gillar då historier om cykel.
Det gäller Gösta Fåglum Petterson som bodde ett tag i Falun. När han inte, ensam, piskade Falu CKs juniorer i lagtempo så bestod dagliga träningsdosen av tre mil tempo, från Gruvrondellen i Falun till Domnarvsrondellen i Borlänge och hem igen. Alltid på tid och alltid utan uppvärmning.
På söndagarna brukade han köra distans. Till Bollnäs och hem igen. En nätt tur på knappa 26 mil, om man ska gå efter Eniros vägbeskrivning. På den tiden var endast åtta av dom 26 milen asfalt, resten var grusväg.

Jag har också tränat idag, men inga 26 mil. Körde långa intervaller. Benen gjorde ont sedan igår och det var tufft att ge gärnet idag. Mer om träningen imorgon, nu ska jag sova.

Blev inte Roger fyra -99? Vill minnas att han missade medalj. Jag stod till höger om fotografen och såg Roger försöka fixa sin punktering, sedan slita av däcket och fortsätta på fälgen efter att patronen inte fungerat(skräll?). Efter loppet stod jag vid Crescents tält och såg när Cross-Tompa snurrade Rogers hjul och helt lyriskt konstaterade att det var spikrakt och fullt användbart trots påfrestningarna det utsatts för.
Om jag ska gissa ur minnet så blev Falu CK's Stefan Carlsson sjua i samma lopp. Rättning kommer kanske?

4 kommentarer:

  1. o malmsten fick ett staket kastat i ansiktet. visst var det någon slags tromb över lugnet?? det var ballare förr. två klasser på sm, u-23 och elit, det är stort...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ja, och stackars pojkvaskern Erik Jungåker tvingades köra U23. Han vann loppet före Fredrik Kessiakoff och Gustav Larsson. Där snackar vi grym pall.
    Tromben såg jag en snabbis, när den kastade runt sekretariatets papper.

    SvaraRadera
  4. Hårdköra utan uppvärmning is da shit! Så körde jag alla skidpass fram till slutet av 80-talet sen kom jag på bättre tankar.......

    När det gäller gamla bilder och cykling från förr så berättade grannen på landet att han cyklade Örebro-Stockholm-Örebro varannan helg under flera år på 50-talet. Han hade tjej i Stockholm och behövde träningen. Att göra två flugor på smällen samtidigt kan vara praktiskt.

    SvaraRadera