Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-12-31

08-distans.

Mannen, myten, legenden, Henrik Öijer.
Foto: Pontus Johansson


Distans i Stockholm alltså. Jag hade räknat med många stopp, och så blev det också. Konstigt annars med den trafiken och mängden korsningar som finns här. Inte direkt som Falun där man kan köra distanspass utan att använda bromsen. Alla småstopp och liknande gjorde ju att snittfarten blev ganska låg och så också snittpulsen. Vi cyklade ut till Nackareservatet och körde lite på grusvägar/motionsspår där. Sedan dönade vi hem igen.
Vi var tre med cross och en med MTB. Jag var den enda med dubbdäck. Några blev tröttare än andra, men vi tog då i allihopa. När vi kom in i skogarna så blev intensiteten betydligt högre, speciellt i backarna.

Här har vi stannat. Det var tydligen en plats för obligatoriskt kiss/matstopp.


Dagens data:
Runda: Sundbyberg-Nackareservatet-Sumpan-hem?
Tid: 4.24.45 (effektiv tid)
Snittpuls: 138 (70.4% av maxpuls)
Högsta puls: 172 (87.8% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 2.25.37
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 57.30
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls): 3.40
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls): 1.39
Distans: 94 km
Snitt och maxhastighet: 21.8
Stigningsmeter: 810
Snittemperatur: -2.
Väder: Fint värre.

Uppe..

Ebbah väckte mig två minuter innan mobiltelefonens larm skulle göra sitt försök till väckning. Så nu är jag uppe. Ska byta om och äta frulle innan jag drar mot samlingsplatsen. Jag hittar ganska dåligt här nere i byn, men mötesplatsen var nära Ursvik. Och dit hittar jag. Så jag har höga förhoppningar och en optimistisk (som alltid) tidsplan. Samlingen är om en timme och 10 minuter, så jag borde nog göra annat än att sitta vid datorn.
Igår kom jag på en sak som jag glömt. Flaska. Men det gör ju inget, då får jag bara träna lite på att inte dricka under träning.
Ronya med bror åker in till city idag och köper ny barnvagn åt oss. Den "gamla" sålde vi igår. Så vi går från en jättebred till en dubbeldäckare. Kan bli bra det. Så vi kommer fram lättare. Finns väl minus med nya vagnen också antagligen. Men det lär vi ju bli varse.
Nä, nu ska jag väcka svärmor och Filip, som sover här ute, genom att göra iordning frukosten.

2008-12-30

Tränat.

Stack ut sent idag. Började passet 20 över åtta på kvällen. Ville köra långa intervaller men mörker, trötta ben och området inbjöd inte till detta. Så det fick bli korta. Totalt 15 stycken intervaller om 60 sekunder blev det. Kassa ben, men det var ganska väntat med omständigheter inräknade.
Imorgon ska jag köra distans, med bland annat två dalmasar. Det kan nog bli skoj, hoppas dom tagit med sig sprättbenen.

Gårdagens data:
Runda: Vad vet jag? Runt Husbytrakten...
Tid: 52 min (effektiv tid)
Snittpuls: 134 (68.4% av maxpuls)
Högsta puls: 181 (92.1% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 24.00
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 4.51
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls): 2.19
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls): 2.22
Stigningsmeter: 150
Snittemperatur: -5 grader.
Väder: mörker...

Dagens data:
Runda: Husbyfältet.
Tid: 51.13 (effektiv tid)
Snittpuls: 154 (78.6% av maxpuls)
Högsta puls: 177 (90.3% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 16.24
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 12.07
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls): 16.13
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls): 0.50
Stigningsmeter: 155
Snittemperatur: -2 grader.
Väder: mörker.

Skryt.

Jag satte in 50 kronor på mitt pokerkonto kvällen den 27:e. Just nu har jag över 1000 kronor där. En ganska bra utveckling tycker jag. Så jag har meddelat frugan att jag inte tänker söka något nytt jobb utan nu leva som pokerproffs istället. En stabil tillvaro för en småbarnsfamilj tycker jag. Ansvarsfullt och moget av mig, tycker jag.

Lugnt också idag.


Vi har varit på Kista galleria med tillhörande, obligatoriska, besök på www.kistagrossen.com. 2.90:-/hg, nuff said. Clas Ohlson var dock en flopp då det mäktiga cykelsortimentet var bortplockat.
Jag ska träna lite idag också. Intervaller. Imorgon hoppas jag på distans. Återkommer med träningar..

2008-12-29

Cyklat.

Det blev en tur här i närområdet. Bättre lite träning än ingen träning. Jag var ute 52 minuter och smiskade in åtta spurter om cirka 30 sekunder. Det kändes nästan lite för bra i början, men mot slutet var benen trötta. Vilket var bra.
Nu är det sovdags. Imorgon ska jag nog gå på Clas Ohlson!

Respekt.


Har egen handduksplats hos svärmor. En av sju med namnet på badrumsväggen.

Vi är på väg, eller räls?


Lämnar nu Dalarnas vinterlandskap till förmån för Stockholms dito. Förutom ett spårbyte med tillhörande perronglöpning i sista stund så har det gått ganska bra. Med en ryggsäck, en jättestor skötväska, en stor resväska, två vagnar med tillhörande barn och en cykelväska undviker man gärna spårbyten med fem minuter kvar. Bara att packa in allt i tåget tar ju fem minuter vanligtvis.

Godmorgon!


Och välkommen till en ny, härlig bloggdag. -15 grader ute. Det märks nu alltså inte bara i kalendern att nyårsafton närmar sig. Jag är glad att jag inte ska köra distans idag. Hoppas att det är någon grad varmare i 08. 13-14 grader skulle ju smaka fågel. Ronya har inte riktigt samma tankegång, men jag ska nog sträcka på benen lite på Husbyfältet i kväll. Två vilodagar skulle nog bjuda på en formtopp, så vältränad som jag är nu. Och eftersom jag inte ska tävla i CX-VM så undviker jag gärna formtoppar i januari. Dom som nog kör VM är Jens, Magnus och Mattias. Fredrik kör nog tyvärr inte. Och Emil hoppas jag ställer upp.
Helst ska ju alla sveriges bästa köra VM, något som förbundet borde ha intresse i att så sker. Emil pratade med Yvonne M via högtalarsystemet i Göteborg, om att det börjar bli dags för landslagsverksamhet. Han sa också, till mig, att det vore grymt om jag blev förbundskapten. Jag skulle tycka att det vore grymt om jag fick den chansen. Jag menar att, om vi har landslagsverksamhet i alla andra cykelgrenar, så borde vi också ha det i CX. Jag tog upp landslagsfrågan i ett E-brev till en annan hög höna på förbundet. Ska det ske något måste ju några ta upp frågan också.
Nu är det dags för frukost, på återhörande!

2008-12-28

Ronya har varit i farten..


Sex chokladbitar som alla har blivit 'provsmakade'...

Badbollar.


Ebbah brukar verkligen inte gilla att bada. Nu sitter hon i karet med Filip, skrattar och viftar med armarna av glädje. Härligt värre.

Ni tittar väl?


Kött fy fan.

Resa.


Filip och jag har varit hos Filips farmor och hämtat en resväska. För imorgon reser vi till Stockholm och stannar där över nyår. Ronya har dock förbjudit mig att cykla dit, så jag åker tåg med övriga familjen. Jag ska alltså slita lite på storstadsvägar några dagar framöver.

Slött.

Slö dag idag.
Sitter och vinner pengar på poker, för att finansera eventuella förluster på CX-loppet senare idag. Eller bara för skojs skull.

Filip och Ronya har varit på stan och nu kom dom hem. Så Fiffi och jag går ut.

Har ni tränat idag? Vad?

2008-12-27

Missa nu inte..

Superprestige cyclocross, Live imorgon på den här sidan: http://www.vt4.be/superprestigelive.php
Om ni vill tippa på tävlingen så finns några alternativ på Unibet

Norr Lindbergrunda idag.

Jodå.
Idag var det också lite kyligt. Jag vaknade 06.22 av att Ebbah hade vaknat för välling. Kvällen innan hade jag förvanat Ronya att om jag var borta när hon vaknade så var jag ute och cyklade. Bortsett från att Ebbah inte gärna somnade om så gick allt ganska bra och jag kom iväg strax efter sju.
Vi ska få besök idag så jag var tvungen att vara hemma då och också en stund före så vi kunde handla lite och städa undan det värsta. Ibland var det ruskigt kallt, som utförsåkningen ner efter Rexbo. Det kändes som om jag hade reptiler som bitit sig fast i bägge sidorna av halsen. Sved som bara den. Fruktade för utförsåkningen efter Norr Lindberg också, men där visade det sig vara fyra minusgrader varmt. När jag kommit ner så slog en köldvägg emot mig och temperaturen sjönk till minus tio igen...
Kände idag att jag inte hade så pigga ben, om det beror på att det var fjärde träningsdagen i rad eller att jag gick upp 22 minuter över sex låter jag vara osagt.
Men jag gjorde så gott jag kunde idag. Trött blev jag, och det är ju det viktiga. Benen är skönt slitna, så här några timmar efter avslutat pass.
Efter träningen åt jag en panpizza och fyllde på med andra viktiga näringsämnen så som bullar, _två_ sorters godis (viktigt att variera kosten) och saft.

På väg mot Insjön.


Det fina med cykling är att man får se så mycket när man är ute...


Is på.. Allt. Lite läckert med frostat bromshandtag faktiskt.


Ansiktet var också lite kallt idag. Sliten, jag?


Solen försöker komma upp. Efter två och en halv timmes cykling fick jag syn på den stora gula för första gången idag.


Är solen på väg upp, eller ner?


Banvallen.


Dagens data:
Runda: Smedsbo-Rexbo-Insjön-Leksand-Norr Lindberg-Banvallen-Sågmyra-Bjursås-Grycksbo-Stennäset-Hem.
Tid: 4.27.05 (effektiv tid)
Snittpuls: 143 (73% av maxpuls)
Högsta puls: 162 (82.7% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 2.47.50
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 1.29.50
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls):
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls):
Distans: 106.8 km
Snitt och maxhastighet: 24 / 58.1
Stigningsmeter: 860
Snittemperatur: -9 grader.
Väder: mörkt, soligt, disigt och kallt.

Kallt?


Inte då. Friskt skulle man kunna kalla det. Utförsåkningen från Rexbo mot Leksand är avklarad. Pulsklockan visar -10, men den kan inte heller mäta kallare temperaturer. Inte en bil har passerat mig under dagens tur. Stillsamt.

Ute med tuppen..



2008-12-26

Det här med att möblera om..

Själva begreppet "möblera om" måste ju vara uppfunnet av en kvinna bara det. Men sen själva grejen med att möblera om då? Så mycket kvinnofason över det så det finns inte. Mot bättre vetande, försökte jag förklara för Ronya idag att det finns några få anledningar till att flytta runt tunga möbler.
Det kan vara för att man ska flytta.
Det kan också vara för att när man ställde in möblerna då man flyttade in, kan vissa ha hamnat på opraktiska ställen och bör därför flyttas. Tänk; solen lyser rakt in på TV:n.
Ronya, som är väldigt mycket kvinna ibland, har velat möblera om i vardagsrummet. Igen. Grejen är att vi redan tidigare haft möblerna som hon nu ville ställa dom. Men hon "gillade det inte" så vi möblerade om. Nu skulle allt alltså tillbaka till ursprungsläget. Och det var ju knappast hon som släpade bokhyllorna och den tunga tjock-TVn med tillhörande bänk tvärs genom vardagsrummen.
Jag flyttar ogärna saker i onödan. Allt får gärna ligga där jag senast använde det. På så vis minns jag alltid vart jag har mina saker. Av denna anledning får jag oftast fråga Ronya efter mina prylar nu för tiden. Ingenting ligger där det ska ligga, utan det ligger "på sin plats". På sin höjd kan jag tänka mig att flytta smutskläder vid finbesök.

Tack kära dagbok för att jag fick skriva av mig lite. Det behövs ibland...

Tävlingen.

Så här gör vi för att göra det enkelt för mig.
Ni som blev topp fem skickar ett mejl till mig. I det vill jag ha en adress och så vill jag att ni rangordnar vinsterna i den ordning ni helst vill ha dom. Sen skickar jag ut dom. Deal?
- Hjälm SH+
- Maxxis Monorail
- 2 par strumpor
- Koskälla
- Koskälla

Och av er som blev fyra och femma har jag bara fått utslagsfrågesvar från en. Den andre bör alltså mejla mig ett svar snarast..

Iran.

Som någon smart rackare listade ut så betyder inte ordet dodoll jul. Utan något helt annat. Men min fru är ju från Iran och när vi nyss hade träffats frågade jag henne hur hon kom till Sverige. Då svarade hon på engelska;
- I ran.

Hemma.


Nu kom dom hem. Sovandes.

Kallt så in i norden...

Provade på det där med 90% och mer idag. Var rätt stel varje gång jag skulle dra igång en intervall. Det var nämligen kallt ute. Lite småkyligt så där. Fick ihop en halvtimme över 90% vilket jag ger mig själv godkänt för. En varmare dag går det säkert lite lättare. Dagens längsta intervall var 12 minuter och 22 sekunder med 178 (90.8% av max) i snittpuls.

Nu ska jag försöka tina upp lite, så jag kan duscha utan att skada mig själv. Sedan kommer Ronya hem med barnen från en tur på stan. Är det mellandagsrea så är det.

Dagens data:
Runda: Rostberg-Skuggarvet-Hobborn-Skuggarvet-Hem
Tid: 1.39.06 (effektiv tid)
Snittpuls: 151 (77% av maxpuls)
Högsta puls: 183 (93.4% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 35.06
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 9.44
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls): 8.51
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls): 30.08
Distans: 36.6 km
Snitt och maxhastighet: 23.6 / 50.3
Stigningsmeter: 465
Snittemperatur: -9 grader.
Väder: soligt och kallt.

2008-12-25

Dagens siffror.

Ja, nä, jag vet inte.
Idag var det minus 9 grader ute. Perfekt dag för lite hårda och korta intervaller. Så jag pangade av 10 stycken 60-sekundersintervaller, ute. Det här med testcykel har jag övergett. Det är så ute [ordvits]. Förra vintern gav jag bort min testcykel och körde nästan bara ute hela vintern. Och det fungerade ju det med. Bevisligen. Jag gillar upplevelsen som det innebär att cykla. Testcykeln bjuder bara på smärta, och det kan jag få också ute. Varje vinter brukar jag dock smyga mig in i någon av högskolans lokaler för att köra testcykel. Mest för att se hur jag ligger till. Om jag orkar köra sex kvartar på minst 310 watt eller om jag ska träna hårdare.
Jag började med en riktig kanonintervall idag. Det bara sprutade watt ur benen. Två minuter rullande vila och pang på nästa intervall. Två minuter vila igen, och halvvägs in i den tredje intervallen var jag tvärsur i benen. Efter det blev det 4-5 minuters vila mellan intervallerna. Surben.
Vinterns högsta puls uppmätt idag. Kul, men mer finns att hämta.

Undrar om jag ska försöka samla så mycket tid som möjligt över 90% imorgon. Se det lite som en utmaning. Skita i tidsstyrda intervaller och bara bjuda så mycket jag orkar. Givetvis i flera omgångar med lite vila mellan, men just att få så många minuter och sekunder över 90% som jag bara kan. Och sedan göra så ett pass varje månad fram till säsong och se om jag kan få ut mer tid över 90% när våren närmar sig.

Jag trodde, och kanske lite hoppades, på att jag skulle vara riktigt fet idag. Tung. Men jag vägde inte mer än andra dagar, lite besviken faktiskt. Beach 2009 ska jag dra igång så snart jag fått tummen ur för att dra igång det.

Dagens data:
Runda: Snurrade runt Gruvan med omnejd.
Tid: 1.26.21(effektiv tid)
Snittpuls: 142 (72.4% av maxpuls)
Högsta puls: 186 (94.9% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 43.40
Tid i zon 2(76%-85% av maxpuls): 18.57
Tid i zon 3(86%-90% av maxpuls): 4.47
Tid i zon 4(91-100% av maxpuls): 4.26
Distans: 29.9 km
Snitt och maxhastighet: 20.8 / 44
Stigningsmeter: 340
Snittemperatur: -9 grader.
Väder: mulet.

Faluns två serpentinsvängar.


I härlig vinterskrud. Har varit ute och tränat. Börjar inse att korta pass är skit i jämförelse med långa pass. Allt man vill göra i ett kort pass, kan man baka in i ett långt pass och därmed få mer träning. 25-timmars träningsveckor är alltså något alla bör ägna sig åt. Säg upp er och börja träna!

Gårdagens träning.

Var ett lugnare pass med Jens. Han hade två timmar på sig att träna, jag hade tre. Han körde MTB och jag cross. Vi tog grusvägen förbi Källslätten och bort mot Grycksbo där jag fick se hans nya hus, som han flyttar in i första januari. En annan falucyklist som flyttar första januari är Oscar. Och ännu en falucyklist som flyttar är Mattias Nilsson, men han flyttar först den andra januari.
När Jens hade mätt vägen mellan nya hemmet och det nuvarande så ökade jag tempot lite och vred upp snittpulsen några slag. Måste verkligen skaffa mig en vinter-MTB så jag inte tror att jag är starkare än vad jag är. För att åka runt och ha det lätt på vintern innebär att det kan bli en svår sommar. Och så vill jag inte ha det.

Gårdagens data:
Runda: Gamla Berget-Källslätten-Grycksbo-Haghed-Österå-Falun-Skuggarvet-Rostberg-Hem.
Tid: 2.52.20(effektiv tid)
Snittpuls: 142 (72.4% av maxpuls)
Högsta puls: 170 (86.7% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 1.24.13
Tid i zon 2(76%-85% av maxpuls): 1.04.40
Tid i zon 3(86%-90% av maxpuls): 1.48
Distans: 62.5 km
Snitt och maxhastighet: 21.8 / 54.1
Stigningsmeter: 625
Snittemperatur: -7 grader.
Väder: halvklart.

And the winner is...

1:a Anton O 12 poäng.
2:a Jonas L 10 poäng.
3:a Niclas 9 poäng
Och en utslagstävling får ske mellan Tomp och Janne J, som båda fick åtta poäng, om vem som blir fyra respektive femma.

Den frågan lyder: Hur många kalorier gjorde jag av med igår på den 2 timmar och 52 minuter långa träningen?

Placeringen ingen ville ha, sexa, kom Adam Steen på.

2008-12-24

Årets (h)julklapp.


Fick jag av Emily som just nu är på Kanarieöarna. Så nu kan jag samla alla mina cykelanteckningar på ett och samma ställe. Perfa. Vad har ni fått för julklappar?

Farsi.

Eftersom jag är gift med en kvinna som är född i Iran, har jag snappat upp lite persiska(farsi). Och så här i juletider tänkte jag tipsa er om ordet för jul som på persiska heter dodoll. Uttalas med o-ljud och inte å-ljud.
Så om ni vill imponera på någon som kan persiska, eller kanske grannens perser, så önska då dom en riktigt god dodoll.

Då-då!



Lugn i stugorna.


Tomten är på väg, det var bara dåligt väglag.

Lucka 24.


Idag vill jag börja med att önska alla trogna och otrogna läsare en riktigt god jul. Jag uppskattar verkligen att ni tar er tid att läsa det jag skriver och återkommer dag efter dag. Då och då får jag något mejl med positiv feedback och det värmer verkligen att få veta att ni gillar bloggen så mycket. Min förhoppning är givetvis att fortsätta utveckla bloggen och mig själv.

Lycka till nu med sista frågan. Bland dom fem som kommer på prisplats och har samma slutpoäng som någon annan, kommer en skiljefråga att dyka upp för att skilja er åt.


Julkalendertävling!
Varje dag fram till och med julafton kommer jag ställa en fråga här på bloggen. Ni gissar/svarar genom att lämna en kommentar med gissning och givetvis ett namn.
Priser delas ut till dom fem bästa gissarna. Det gör alltså inget om ni missar en dag eller två. Det viktiga är att ha flest antal rätt när julafton har passerat.
Ni har fram till klockan 23.59 den aktuella dagen på er att svara på "dagens fråga".

Priser:
Fem priser, vinnaren bestämmer sitt pris först, sedan tvåan och så vidare...
I potten:
Hjälm SH+ Zeuss pärlvit (värde 1395:-)
2 Koskällor (värde 100:-)
1 par Maxxis Monorail 2.1 MTB-däck
1 hemligt pris...

Dagens fråga:
Hur många foton har jag tagit med min mobil sedan jag köpte den för fem månader sedan (25/7 -08)?
A. 1562
B. 1875
C. 2138
D. 2408
E. 2653


Svara innan klockan 23.59 idag.

Rätt svar lucka 23:
Fredag.

Inte min dag.

Nej, idag har det inte varit min dag. Men imorgon är det ju allas dag, och därmed också min säkert. Har precis avslutat ett stort tvättjobb här hemma som grädde på moset.
Nu är det sovdags så jag orkar upp imorgon för att träna klockan 9 med Jens.

På återhörande!

2008-12-23

Highscore: Julkalendern efter 22 luckor.

10 poäng
Anton O

8 poäng
Janne J
Niclas
Jonas L

7 poäng
Tomp

6 poäng
Johanna L
Adam Steen

5 poäng
Pontus

Lucka 23.

Julkalendertävling!
Varje dag fram till och med julafton kommer jag ställa en fråga här på bloggen. Ni gissar/svarar genom att lämna en kommentar med gissning och givetvis ett namn.
Priser delas ut till dom fem bästa gissarna. Det gör alltså inget om ni missar en dag eller två. Det viktiga är att ha flest antal rätt när julafton har passerat.
Ni har fram till klockan 23.59 den aktuella dagen på er att svara på "dagens fråga".

Priser:
Fem priser, vinnaren bestämmer sitt pris först, sedan tvåan och så vidare...
I potten:
Hjälm SH+ Zeuss pärlvit (värde 1395:-)
2 Koskällor (värde 100:-)
1 par Maxxis Monorail 2.1 MTB-däck
1 hemligt pris...

Dagens fråga:
På vilken veckodag är jag född?
1. Fredag
x. Lördag
2. Söndag

Svara innan klockan 23.59 idag.

Rätt svar lucka 20:
C. 4189.

2008-12-22

Mitt livs första...


...lysrörsbyte genomfördes idag. Jorå så att.

Julklapp.

Har ni fått några fina paket från era arbetsgivare?
Jag fick mitt idag.
Sparken. Och det är ingen sådan där med skenor som man kan åka med på vintern. Utan ett brev med Underrättelse om avsked. Det var ju kul.
Först blev jag lite oroad över det hela. Det är ju liksom inte bara mig det drabbar utan kanske mest min familj. Men jag insåg att det är ju inget välbetalt chefsjobb som jag förlorar, utan mitt jobb som Omsorgsassistent. Jag ser det istället lite som en nystart. Nu har jag ju chansen att få ett annat lågavlönat jobb!

Övergångar..

Vissa har ju varit kända jättelänge, andra har varit kända hos några få utvalda. Nu finns hela listan med övergångar på SCF.se

Kul med en ny klubb. Eller Team, som det givetvis är..
- Cykloteket Racing Team har värvat Lars Bleckur och Fredrik "Seglarn" Edin.
- Fredrik Kessiakoff står som klubblös, kanske Götene CK inte var nöjda med OS-insatsen?
- Faluåkarna då. Erik Rindborg byter till Borlänge CK och Patrik Stenberg till Cykelcity.

Så om inte Falu CK värvar Kessiakoff, så blir det lite glesare i leden då inga cyklister valt att byta till Falu CK.

Lucka 22.

Julkalendertävling!
Varje dag fram till och med julafton kommer jag ställa en fråga här på bloggen. Ni gissar/svarar genom att lämna en kommentar med gissning och givetvis ett namn.
Priser delas ut till dom fem bästa gissarna. Det gör alltså inget om ni missar en dag eller två. Det viktiga är att ha flest antal rätt när julafton har passerat.
Ni har fram till klockan 23.59 den aktuella dagen på er att svara på "dagens fråga".

Priser:
Fem priser, vinnaren bestämmer sitt pris först, sedan tvåan och så vidare...
I potten:
Hjälm SH+ Zeuss pärlvit (värde 1395:-)
2 Koskällor (värde 100:-)
1 par Maxxis Monorail 2.1 MTB-däck
1 hemligt pris...

Dagens fråga:
Hur många kalorier gjorde min kropp av med igår(enligt pulsklockan, som är en Polar..)?
A. 3517
B. 3954
C. 4189

Svara innan klockan 23.59 idag.

Rätt svar lucka 20:
Saft i flaskan igår. Vet inte när jag ska sluta fjolla med energi på träningarna..

2008-12-21

Vinterns längsta och högsta pass.

Idag var det bra yttre förutsättningar för att besöka Faluns högsta berg. Jag har bara varit där en gång tidigare. Men då var sikten väldigt dålig. Idag var vägen väldigt dålig. Eller svårforcerad. Men det var ju bara 11 kilometers lidande i djup nysnö med 2-3 centimeter tjockt islager under...
Men jag ska börja från början. På Postenparkeringen samlades jag klockan 10 idag. Trodde jag skulle bli själv ett tag men tog upp telefonen och hade fått ett sms från Robban som sa att han skulle bli en minut sen. nio minuter senare kom han.
Jag sa att jag hade bestämt rutt och han mumlade något om sliten, men jag lyssnade inte så noga på det. Vi stack iväg mot Skuggarvet. Backar är ju alltid skoj. Vi kom överens om att Robban skulle hålla mig sällskap till Enviken, tre mil från Falun, och sedan skulle jag få slita ensam.
Inte långt efter att jag blivit lämnad åt mitt öde så svängde jag av den asfalterade vägen och in på grusvägarna. Insåg direkt att det skulle bli jobbigt. För även nere i bebyggelsen var det oplogade vägar. Och där nere på 160 m.ö.h. var det ett flertal centimeter nysnö, vad skulle det inte vara då uppe på höjderna? Genom byn gick det ganska bra. Några bilar hade åkt där och underlaget var bra. Men det blev sämre, och sedan ännu sämre när jag skulle vika av på en mindre väg. En bil och ett par skotrar var allt som hade färdats där sedan snön föll igår. Dessutom var det glansis under snön. Och inte bara isfläckar utan ett tjockt lager is över hela vägbanan. Det blev en del sladdande och tvära svängar när jag försökte ta mig upp. Bäst gick det att cykla vid sidan av vägen. Insåg att jag skulle kunna bli sen hem om jag inte gasade lite och planerade om hemrutten.
Den förbannade jävla vägen var så kass och det gick så långsamt med alla småstopp som jag fick så tiden bara rann iväg. När jag nästan var uppe vid sista backen så hade jag börjat fundera på att skippa toppen för det skulle ta för lång tid. Då får jag ett av tre möten längs denna skitväg och denna bil stannar och vevar ner rutan (ja, här ute i obygden vevar man ner rutan).
- Du var mig en hård en, utbrister den ganska kraftiga mannen med rödrosiga kinder. Hans hund sitter snällt där bak i bilen och jaktutrustningen är med. Han frågar om det var jag som hade cyklat där i trakterna tidigare i vintras också. Men jag sa att det var första turen för vintern i det området. Han frågade om jag sett några vargspår och jag sa att jag trodde att jag såg vargspår några kilometer längre ner längs vägen. Men det kunde ju också vara räv, för vad vet jag om spår? Efter lite snack om snö, is och vargar så säger han att det är plogat (!!!) på Spjärsvägen. Alltså sista backen upp till toppen. Och jag som var så nära och näst intill hade gett upp hoppet om toppen. Resten av hemvägen var också plogad så jag tackade för infon och sprätte vidare.
Backen var mycket riktigt plogad och det var skönt att få upp lite fart igen. Långa stunder hade jag setat med lättaste växeln i och en kadens på 40-50. Sista backen är drygt 2 km lång och stiger 125 höjdmeter ungefär. Men det går lätt nu. Det är ju plogad isgata. I denna backe uppmätte jag den högsta pulsen jag haft på flera år(196), senast jag var där. Uppe på toppen tar jag lite kort och bränner ner igen. Nu har jag riktigt bråttom hem. Tappar 350 höjdmeter första halvtimmen, jag skulle kunna säga att jag blev lite kall. Utan att överdriva. Skickar i lite marsipan, inte för att jag behöver det nu. Men jag ska förhoppningsvis gasa hela vägen hem. Så det kommer behövas. Toppen nåddes efter tre timmar och efter fyra börjar mina ben bli trötta. Efter drygt fem timmar är jag hemma och då har sista 40 minturarna gått på vilja och förhoppning om att hinna hem innan låsen är bytta...
Ni får se bilderna. Och datan från passet. Jag gasade ganska bra första dryga timmen och sista två timmarna. Men under dom där cirka 15 kilometrarna, som tog en och en halv timme, var det svårt att hitta något flow.

Trött blev jag och det är ju det som är huvudsaken.


På väg ner mot Skugg(arvet).


Här har skogsvägarna mot Spjärshälla börjat, här gick det bra.


Efter denna bäck började allvaret. Första knäppan fick jag gå, men vända finns inte.


Det gick betydligt lättare att plöja den djupa nysnön än att försöka åka i spåren.


Ju högre upp jag kom desto mer snö blev det.


Det här heter vackert.


Imorgon är det plusgrader, sedan ska det bli minusgrader igen. Då skulle jag haft en MTB och rastat den på skoterspår, crossen går så där på skoterspår.


Äntligen lite plogad väg. Efter en lång plåga var det skönt att kasta upp kedjan på stora drevet igen.


Nästan uppe nu och klockan visar på 501 m.ö.h. Lite optimistiskt mätt då högsta punkten på Faluns högsta berg ligger på 506.4 m.ö.h.


Ungefär samma plats som bilden ovan. Njut av den vackra utsikten. Och det bakom mig också.


Snöfattig vinter detta år i Dalarna. Tar mig upp till en höjd för lite bättre utsikt än den vändplanen gav mig...


Jaha, så mycket kämpande, för att se på små träd?


En miss att bygga utkikstornet på Faluns näst högsta topp?


Solen börjar gå ner och jag har duktigt bråttom hem. Fast några foton från måste jag ju givetvis bränna av, nu när jag ändå var uppe en klar dag.


Då börjar resan utför då.


Spjärsbodarna, med de karakteristiska gärdesgårdarna som finns lite överallt här uppe. (bildtexten blir bara rolig om ni först har läst Oscar Ekstams dagboksinlägg från den 20:e)


Det är aldrig försent för att fira Midsommar!


Rak väg, lite motljus och massor av snö. Japp.


Äsch, va fan. Motljus. Något nytt kanske vore på sin plats?


Dagens data:
Runda: Skuggarvet-Rostberg-Enviken-Övertänger-Spjärshälla-Böle-Svärdsjö-Hem.
Tid: 5.11.50(effektiv tid)
Snittpuls: 150 (76.5% av maxpuls)
Högsta puls: 171 (87.2% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 1.20.23
Tid i zon 2(76%-85% av maxpuls): 3.41.34
Tid i zon 3(86%-90% av maxpuls): 2.40
Distans: 109.5 km
Snitt och maxhastighet: 21.5 / 54.9
Stigningsmeter: 1070
Snittemperatur: -6 grad.
Väder: soligt

Hemma igen.


Efter en ganska hård dag på sadeln, mer om det senare. Nu ska jag återuppliva mig själv.

Livet som kändis..


Som vanligt när jag är ute och tränar springer det tjejer efter mig med autografblocket i högsta hugg.

Lucka 21.

Julkalendertävling!
Varje dag fram till och med julafton kommer jag ställa en fråga här på bloggen. Ni gissar/svarar genom att lämna en kommentar med gissning och givetvis ett namn.
Priser delas ut till dom fem bästa gissarna. Det gör alltså inget om ni missar en dag eller två. Det viktiga är att ha flest antal rätt när julafton har passerat.
Ni har fram till klockan 23.59 den aktuella dagen på er att svara på "dagens fråga".

Priser:
Fem priser, vinnaren bestämmer sitt pris först, sedan tvåan och så vidare...
I potten:
Hjälm SH+ Zeuss pärlvit (värde 1395:-)
2 Koskällor (värde 100:-)
1 par Maxxis Monorail 2.1 MTB-däck
1 hemligt pris...

Dagens fråga:
Vad har jag i cykelflaskan under dagens tur?
A. Sportdryck
B. Vatten
C. Saft
D. Julmust
E. Cykelflaska?

Svara innan klockan 23.59 idag.

Rätt svar lucka 20:
10 små tomtar hade jag ätit, det var allt som fanns kvar...

2008-12-20

Lite julstämning!

Att den är på tyska gör inget..

Bloggrundan.

Igår hann jag inte med min runda. Det är ganska mycket att göra som hemmapappa... Nu, ikväll, så hinner jag dock med en liten sväng in på alla intressanta och även några mindre intressanta bloggar.

Ett kul inlägg står Lars Bleckur för, läs det här: http://www.larsbleckur.se/diary_4.html.
Med den här matlagningstalangen kan det omöjligtvis slå fel om han får hem någon tösabit:
"Det var ju ett tag sedan jag släppte mitt kvällsmålsrecept och nu när det börjar bli juletider så tänkte jag avslöja ett nytt. Jag är av den anledningen att nästan allt som är gott går att blanda och det var då jag kom på den optimala blandningen: 250g julgröt, 200g blodpudding, ½ tomat, 1 morot och smaksätt med lite hallonsylt och kanel. Mums. "
Är det receptet som gör honom till årets kock 2008 OCH 2009?

Livet.

När man skaffar flickvän så slutar inbjudningarna till dom grabbigaste festerna att trilla in.
När man gift sig så blir man inbjuden till högtider och när någon fyller jämnt.
När man har barn finns man inte längre.

Men jag är inte bitter.

Bröderna brothers..

Bröderna Schulman är bleka i jämförelse:
www.jonatansteen.se
www.adamsteen.se

Jag gillar den.


Jag gillar den som den var. Också. Men sepia kan ju vara effektfullt, för rätt motiv. Jag har nog faktiskt bestämt mig för vilken kamera jag vill ha. Eller vill ha... Jag menar givetvis en som jag tycker ger mycket kamera för dom pengarna jag vill lägga ut. Lite som att köpa en okej hoj med 105-utrustning, bara för att man inte har råd med dura ace. Även om en hoj med 105 kan vara bra och en trevlig bekantskap, så blir det aldrig dura ace. Vill man ha bra saker så kostar det. Så enkelt är det.
En riktig hemmadag blir det. Bara Filip och Ronya har varit ute en sväng. Mycket bus och liv har det varit. Nu är nog faktiskt alla lite trötta. Även barnen.

Träning är till för talanglösa.



Så jag stannar hemma idag.