Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-11-30

Sista CX-duschen.


Jag är naken, iskall och stolt. Rätt slut som står här och bloggar istället för att först duscha.
Jag tog starten idag (eller fick, beroende på hur man ser det, och vem man frågar...). Sen njöt jag. Emil varvade mig på sitt sista varv. Darvell blev tvåa och nilsson trea. Jens fyra, Fredrik femma och Karlsson sexa. I och med detta vann Darvell totalt.

Cyklade bitvis med en klump i halsen idag. Tack alla för ert stöd!

Let's go!

Nu ska jag upp till tävlingsplatsen. Sov till 20 över 10 idag. Verka trött. Lasse och Mamma sov också till då. Typ. Men jag somnade sent, så jag sov inte 12 timmar. Ifall någon nu trodde det.

Ska bli kul att se vilka som vinner idag. spännande.
Dansskorna är på, nu går sista dansen. Hejdå.

2008-11-29

SVT var på plats idag.

Ni ser mig också, om ni är duktiga.


Imorgon är det dags för sista dansen. Jag ser fram emot tävlingen med en harmonisk känsla i kroppen. Det känns verkligen som att det är dags att avsluta CX-tävlandet för mig. Känns helrätt och lugnt.
Kommer gasa lite i början av loppet, får se hur länge gasen ligger i. Jag kommer ha kul, även om jag kanske inte avslutar på topp.

På Grahns är dom duktiga med kameran.

Emil hade lite oflyt idag och vurpade två gånger. Darvell vurpade också han och även Fredrik Ericsson föll. Den enda i tätstriden som inte vurpade var Jens. Kanske var det segervapnet?

Grattis Jens!


Jens Westergren vann tidernas första SM i cyclocross. Emil Lindgren blev tvåa och Fredrik Ericsson blev 3a. Själv blev jag 9a, ingen toppenplacering men jag hade kul.
I damklassen vann Kajsa Snihs före Hannah och Martina.

Det hetaste på CXSM 2008.


Nilssons styrlinda.

Pepp för fan.


GVA Hasselt, lera, snöfall och fullt ös. Scooter och belgisk kommentator, båda är en njutning för örat.
Oscar är inte bara speaker i helgen, han står för musiken också. Arrangören har förbjudit eurotechno. Vad i helvete!? Cross, om något, är ju euro. Jag får väl tävla med öronproppar...

2008-11-28

Fixat biffen.

Duschen på campingen vid Skatås bjuder på ungefär 5 sekunders våt njutning. Sedan slår den av och man får trycka på knappen igen, igen och givetvis igen. Efter den trehundrasextioåttonde knapptryckningen hade jag börjat tröttna lite på det, och funderade på lösningar. Det måste ju gå att fixa på något vis. Och så såg jag den.
Skrapan.

Resten av duschningen gick som en dans.

Nu ska jag se några sekunder på GVA Trofée från Hasselt, innan ögonlocken stänger för natten. Pepp!

Katastrof.

Limmade däck i afton, som sagt. Det blev en katastrof. Ostrechade Dugast. Ostrechade Dugast har en storlek av ungefär 24". Lim överallt. Speciellt på däcksidan... Det ska ju ligga mellan fälgen och däcket. Men. Som sagt, katastrof. Det var min sämsta däcklimning någonsin, man kunde ju kanske tro att jag skulle blivit lite rutinerad med åren. Men icke. Om däcken inte ramlar av imorgon kommer jag vara glad.

Äter godis nu. På Butiken här i kvarteret kunde dom ta betalt. Ser fram mot morgondagen. Ska bli ladd som fan. Regn, regn, regn och tre grader varmt. Tiptop.

Morsan och Lasse håller koll på Idol på hög volym.
Butiken hade inte vörtbröd med russin, är vörtbröd utan russin verkligen riktigt vörtbröd?
Får trösta mig med Gifflar med saffransmak.
Nu ska jag kladda lite. Och försöka att somna innan ett.

Limma däck, fy fan.


Jag är en jävel på det där med att limma däck. Det måste jag då säga. Däcket jag limmade förra helgen sitter rätt bra. Utan att överdriva. Lasse har tagit över jobbet nu så mina händer får vila lite.
Limma däck kvällen innan tävling är det senaste.

Bilresa.

Jävligt skoj.
Jorå så att. Det är rätt spännande, mörker, väg, möten. Ja ni vet, det vanliga. Oscar sitter bredvid och ljuger en massa.

Mina tankar har börjat kretsa kring nästa års sponsorer. Har inte engagerat mig så mycket i den biten denna höst. Ska se om jag kan skaka fram någon till nästa år. Är ju sent ute, men sedan augusti ungefär har jag varit för fokuserad på CX-Cupen för att tänka på min egna cykling.
Sportdryck, bars och gel kan ju behövas.. Då han som tar in det märket som jag fått hjälp av ett par år, har beslutat sig för att lägga ner firman..
Måste passa på att tacka Jens på Sportnutrition.se för den hjälp jag fått med Maximize, och önska honom lycka till med vad han nu tar för sig.
Helt ärligt så är cykelmärket Stevens det enda som jag har hyfsat klart inför nästa år. Det som är lite oklart där, är hur många nollor vi kan få in i kontraktet... Men jag ska nog kunna lura till mig någon mer sponsor innan sommaren också.
Och så har jag ett par "partners" klara också. Bland annat Edge Composites MTB-fälgar för tubdäck. Givetvis blir det också Dugast tubdäck. Däck har jag hemma och fälgarna ska ha kommit idag.
Så då är det bara allt annat kvar då...

Vaknat på fel sida..

Japp. Idag vaknade jag på fel sida. Inte sedan februari har vågen visat över 70 kilo. Men nu har jag alltså åter hamnat på fel sida sträcket(70.1 kg). Det måste bero på kvällschipsen. Tjock som en julegris med andra ord. Risken för slakt är väl ganska stor känns det som, nu när julen närmar sig.

Tur då att jag kompenserat min fetma med ett par lättare bromsar. Igår när jag la mina gamla bromsar på vågen tänkte jag att dom nya bara var några gram lättare än dom gamla. Sedan insåg jag att jag jämförde ett par av dom nya mot en av dom gamla.
Gamla bromsarna vägde 311 med slitna belägg. Dom nya väger 187 med fräscha gummin. Alltså har jag tjänat 124 gram. På bromsarna.

2008-11-27

Canti is the shit.


Vilket härligt kvällspussel. Instruktionsböcker är för tjejer och IKEA-möbler. Nu kör vi!

Koma.

Nu är jag där igen. Kvällskoma. Och jag som har allt kvar att göra. Bromsarna ligger och skrattar åt mig i sina påsar. Däcken är inte limmade, och det bästa av allt. Jag saknar lim att limma skiten med. Kom på det nu, att jag nog inte hade lim. Jag har bara tänkt limma, inte tänkt på vad som behövs.
Har en öppnad tub och Oscar säger att han har en oöppnad. Då kan jag iaf limma ett av hjulen.
Ah. Och vet ni vad? Mitt framhjul saknar en eker. När jag skulle åka hem från Jönköping så såg jag att en ekerjävel gått av. Nu är det torsdag kväll och imorgon åker vi. Får köra träningshjulet istället. Men det suger ju också för då lär jag limma fast tävlingsdäck på det. Och sedan limma om igen någon gång?
Jag ogillar att jag sätter mig själv i den här situationen, framförhållning någon?

Nu går jag och fixar bromsarna. Så har jag iaf det gjort. Och limmar väl kanske ett däck också då. Ååååh!
Sug.

Uppskattad..

Tjejerna kom hem.
Maten var klar.
Bordet var dukat.
Dom hade ätit ute.
Filip spottade ut det mesta.

Härligt.
Nu gör jag gröt som han ska äta. Tjejerna får äta senare, när dom kommer hem. Igen. Dom var nämligen bara hemma en snabbis innan dom drog vidare till bok-kväll på skolan. Ebbah stannade dock. Bok-kväll för ettor innebär gala. Alla var tydligen finklädda från topp till tå och vissa hade smink enligt rapporterna. Jag och Ronya hade dock andra tankar om bok-kväll på skolan så Emily fick ha vanliga kläder på sig. Stackarn.

Kom på, igår, att jag saknar vintercykel. Ringde Samuel på Stevens, får se om det löser sig. Annars får jag lösa något själv.
Den här skulle bli rätt fin som vinterhoj, vit som snö och allt. Färgen heter Actic White, blir inte mycket bättre än så.

Inför: CX-SM och CX-Cup #8, avslutningen av CX-karriären.

När?: 29 & 30 november.
Typ av tävling: Svenska mästerskapen i CX och Cupavslutningen i Northwave CX-Cup.
Tävlingsnamn: SM & Merida CX-Grand Prix.
Arrangör: Mölndals CK
Hemsida: www.mck.se
Plats: Skatås
Pallplaceringar: Emil Lindgren, Fredrik Ericsson och Magnus Darvell. Jag baserar det tipset på att dom var i en klass för sig under senaste tävlingen i Jönköping.
Vinnare: Emil Lindgren. Ingen högoddsare direkt med tre raka CX-segrar. Det har dock inte varit enkla segrar. Och en blågul tröja är det många som vill ha.
Outsider: Mattias Nilsson och Jens Westergren. Mattias hade en hel del mekaniskt strul i Jönköping och hade inte varit så långt efter med en hel cykel. Jens blev "bara" femma i Jönköping, brukar ha svårt för lördagar. Men när det drar ihop sig till viktig tävling så måste man alltid räkna med Jens.
Egen placering: Jag har varit 6-6-7-5-10-9 hittills i cupen. Jag siktar högt, jag siktar på medalj under lördagen. Och ta mig runt på söndagen...
Detta ser jag fram emot: Tidernas första SM i Cyclocross givetvis. Och mina sista CX-tävlingar som elitsatsande cyklist. Jag kommer satsa vidare på MTB. Men nästa år bara vara cupsamordnare under hösten.
Bästa minne: Det vi alla minns från Göteborg i fjol är väl leran. På lördagen var tävlingscentrum placerat i en damm. Det ser ut att bli fint crossväder också denna helg.
Värsta minne: Söndagen i fjol var ingen hit för mig och jag rasade genom fältet.
Banbeskrivning: Ny bana detta år. En hel del CX-relaterade partier vilket borde passa mig väl. Det ser ut att bli lerigt också i år. Mycket gräs(lervälling), sand och parkvägar.
Övrigt: Mitt fokus denna helg, som cyklist, blir på lördagens SM. Då är det fullt ställ i en timme som gäller. På söndagen ska jag bara försöka njuta av sista loppet med CX-gänget.

Lektion i att få som man vill med små barn..


Filip ogillar verkligen när vi ska tvätta hans händer. Då blir han arg, sprattlar och skriker. Men lägger jag ner en bil i handfatet, kan han stå där länge. Då är det inte längre ett måste. Utan en rolig vattenlek, där jag kan smyga in lite tvål för önskat föräldraresultat..
Filip är glad och jag är glad. En win-win situation, helt enkelt.

TF.


Ebbah sov i en timme och 45 minuter. Jag låg och blundade i en och en halv. Sov i visserligen inte många minuter, men vilan i sig var välbehövlig.
Halv två gick Ronya och Ebbah för att hämta Emily. Dom skulle till stan för att fixa nytt pass åt Emily som skall resa utomlands över julen med sin pappa. Efter det ska dom på Emilys balett. När tjejerna åkte passade jag på att äta en sen frukost. Nu är Filip hämtad och vi har några timmar med TF(tjejfritt). Så vi ska väl göra manliga saker som leka med klossar, leka med bilar, äta och ja, vi ska ju städa och laga mat också...
Mina måsten för dagen ligger jag efter med, inte helt oväntat. Får väl lägga på ett kol senare idag..

Ebbah har somnat.


Jag ska försöka göra samma sak. Några minuter vila vore fint...

2008-11-26

Närkontakt.

Och idag har jag låtit mitt dubbdäck smeka Fredrik Ericssons vad. Och rispat upp ett litet hål i hans långärmade cykeltröja med mitt växelreglage/bromshandtag.
Och Jens Westergren provade att lägga ner sitt växelreglage/bromshandtag på mitt däck.

Och Jens hade lagt en karusellbana. Och jag var så avställd att det fanns inte. Och några sekunder skyller jag faktiskt på att jag var den enda som inte hade tubdäck utan nöjde mig med dubbdäck. Och kunde, ensamheten till trots, hålla ganska hög intensitet där på egen hand.
Och Nilsson var där och visade upp sig i ett heat också. Och löpningen igår hade satt sig i hans ben så han vek ner sig.

Och tur att det var träningstävling idag. Och annars hade jag nog varit förbannad och otränad nu. Och när jag vaknade i morse var jag nämligen mer död än levande. Och jag har knappast återhämtat mig sedan cykeldagarna, är snarare ännu tröttare.

Och ni har säkert saknat mig idag. Och jag vet det, fast ni inte vill erkänna det.

Och imorgon ska jag montera mina 187 gram lätta Spooky-bromsar. Och det ni, Cykelcityåkare med 206 gram tunga, vita, TRP-bromsar...
Och lerdäck skall limmas. Och det är inte för att jag nödvändigtvis tror att det behövs. Och jag tror att det väl kanske ska bli lite skitigt i helgen. Och jag vill prova rivet i sulorna.

2008-11-25

Tajt.

Det är tajtare än en ankstjärt i CX-Cupen. I herrar prestige ser det ut så här:
1 Jens Westergren, Falu CK
20 17 10 20 11 17 12 107
2 Magnus Darvell, Falu CK
17 6 20 17 13 15 17 105
3 Fredrik Ericsson, Team Cykelcity.
15 20 17 15 10 12 15 104

Om Fredrik eller Magnus vinner på söndag vinner dom också totalt.
Jens måste antingen ta hand om segern själv eller om han vill kan han låta Emil vinna. Då räcker det med att vara placeringen efter den, för deltävlingen, bästa konkurrenten om totalsegern.
Enkelt.
Jag har alltså idag fått en resultatlista och nu också räknat poäng. Ska nu ge mig i kast med att uppdatera cxcupen.se

Mörker.


Det är vad jag känner när jag cyklar nu för tiden. Jag är slut som artist, helt enkelt. Men i december kommer ljuset att komma åter. Det gäller bara att uthärda mörkret tills dess.

Träningstävling.

Den vanliga träningstävlingen på Lugnet, onsdagar kl.16.00 är inställd.
Istället skall någon form av träningstävling pågå i Slätta kl.10.00.

Lugnet är fyllt med kanonfin snö. Därav flytten. Den tidiga tiden beror, enligt säkra källor, på eftermiddagsmörker.

Inte för att skryta, men...

...bloggen tog nytt besöksrekord igår.
Sexhundrasextiosju (sexa, sexa och sjua(667)) unika besökare. Jag tycker att det känns rätt okej.

Svenska Cykeldagarna var mycket inspirerande, för en nörd som mig. Efter att ha pratat runt med många andra cykelnördar på olika nivåer så har jag bestämt mig för att börja jobba lite på ett av mina projekt som legat vilande i skallen. Siktar på 2010, så har jag gott om tid på mig för att ordna med allt.

Nu ska jag återgå till ett annat projekt, tvättstugan.

2008-11-24

Krocken är klar?

Detta kan man läsa på förbundets hemsida:
"Äntligen har cup- och mästerskapsprogrammet blivit klart efter ett antal kontakter och justeringar."
...
"22-24/5 XC-Cup Borlänge Borlänge CK
24/5 LL-Cup Skövde Skövde CK"

Det är ju perfekt, två cuptävlingar i samma gren på samma dag.

Ränneslättsturen "drabbas" åter igen ganska hårt av krockar. Men dom har ju valt den situationen själv. Det är dock lite trist med tunna startfält. Tycker jag.
"28/6 NM XC Bornholm
28/6 LL-Cup Eksjö Eksjö CK
27-28/6 SM LVG inkl stafett Götene CK U6"

Fortfarande ingen arrangör som anmält intresse av SM i "CycleCross". Kanske kan vara något för någon att söka? Inte heller för MTB-SM och dit är det ju mer knappt om tid. Vad gör förbundet om ingen söker? Ställer in? Eller mutar någon att söka?

"Tävlingsprogrammet är preliminärt till sista december."
Så ni har en dryg månad på er att kontakta respektive arrangörer och förbund för att klaga på obekväma krockar, och be dom byta datum. Jag är en av dom som nog tänkt köra både Billingeracet och Borlänge. Hela svenska eliten hade nog tänkt köra båda tävlingarna faktiskt. Nu kan det bli hälften hälften. Eller väldigt få elitåkare till start i en av tävlingarna. Jag vet då vilken jag väljer. Vilken väljer du?

Ur spår!

Här i Falun är det Bandidos supportergrupp, X-team som är störst.
Men nu får dom passa sig, för det finns numer en annan supportergrupp i stan.
CX-Swedens jackor har nu, för första gången, synts på offentlig plats i byn. Vi hoppas dock slippa väpnade konflikter..
CX-Swedens medlemmar har något som X-teams medlemmar saknar, riktigt schyssta hojar.

Jag har hört att Cyclesport smyguppdaterat rankingen. Fann mig själv på nionde plats i MTB-rankingen och Falu CK given i toppen bland klubbarna.
MTB Herrar.
MTB bästa klubb.

Nu blir det makaroner och korv, göt mos!

Dom är söta..


När dom sover.

2008-11-23

Mässbilder

Sitter i bilen och har precis, efter massor av jobb, lyckats överföra alla bilder från mobilen till datorn och sedan från datorn till det där internetet.
Så jag låter väl bilderna tala denna gång, tagna med mobil som sagt så hacka inte för mycket på bildkvallen.