Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-11-27

Inför: CX-SM och CX-Cup #8, avslutningen av CX-karriären.

När?: 29 & 30 november.
Typ av tävling: Svenska mästerskapen i CX och Cupavslutningen i Northwave CX-Cup.
Tävlingsnamn: SM & Merida CX-Grand Prix.
Arrangör: Mölndals CK
Hemsida: www.mck.se
Plats: Skatås
Pallplaceringar: Emil Lindgren, Fredrik Ericsson och Magnus Darvell. Jag baserar det tipset på att dom var i en klass för sig under senaste tävlingen i Jönköping.
Vinnare: Emil Lindgren. Ingen högoddsare direkt med tre raka CX-segrar. Det har dock inte varit enkla segrar. Och en blågul tröja är det många som vill ha.
Outsider: Mattias Nilsson och Jens Westergren. Mattias hade en hel del mekaniskt strul i Jönköping och hade inte varit så långt efter med en hel cykel. Jens blev "bara" femma i Jönköping, brukar ha svårt för lördagar. Men när det drar ihop sig till viktig tävling så måste man alltid räkna med Jens.
Egen placering: Jag har varit 6-6-7-5-10-9 hittills i cupen. Jag siktar högt, jag siktar på medalj under lördagen. Och ta mig runt på söndagen...
Detta ser jag fram emot: Tidernas första SM i Cyclocross givetvis. Och mina sista CX-tävlingar som elitsatsande cyklist. Jag kommer satsa vidare på MTB. Men nästa år bara vara cupsamordnare under hösten.
Bästa minne: Det vi alla minns från Göteborg i fjol är väl leran. På lördagen var tävlingscentrum placerat i en damm. Det ser ut att bli fint crossväder också denna helg.
Värsta minne: Söndagen i fjol var ingen hit för mig och jag rasade genom fältet.
Banbeskrivning: Ny bana detta år. En hel del CX-relaterade partier vilket borde passa mig väl. Det ser ut att bli lerigt också i år. Mycket gräs(lervälling), sand och parkvägar.
Övrigt: Mitt fokus denna helg, som cyklist, blir på lördagens SM. Då är det fullt ställ i en timme som gäller. På söndagen ska jag bara försöka njuta av sista loppet med CX-gänget.

8 kommentarer:

  1. 1:a jens V
    2:a Emil Lindgren
    3:a Fredric E

    SvaraRadera
  2. 1:a Emil Lindgren
    2:a Jens Westergren
    3:a Du Öijer?

    Kommer bli en grym helg tror jag. synd bara att jag inte har några cxskor (gummistövlar). :)

    SvaraRadera
  3. Tippar ni SM eller Cupavslutning nu grabbar?

    SvaraRadera
  4. Mitt tips var då för lördan i alla fall.Svårare o sia om söndan efter som jag tror att den som kör bra på lör kanske inte är riktigt lika taggad dan efter ett Sm-Guld.

    SvaraRadera
  5. Nej, jag får nog svårt att ladda om. ;)

    SvaraRadera
  6. Vad hände förresten med den där SMS/MMS-tjänsten som var så bra? Nedlagd eller?

    SvaraRadera
  7. Lagd på is. Den tog lite mycket tid i anspråk då jag hade annat att göra. Men håll hårt i luren i helgen så kanske det kommer något.

    SvaraRadera